dimecres, 11 de març del 2009

Sisena anada: Leopoldo Abadía i els Ninja




Leopoldo Abadía, ex-professor de política de empreses de IESE de la Universitat de Navarra i president del grup Sonnenfeld, és un "nano" de 75 anys amb 12 fills i 35 nets que el preocupen pel seu futur. I dic nano perquè té la inquietud de descobrir coses, i això l'ha portat a elaborar un diccionari que explica molt bé la crisi financera que estem patint. Aquest enginyer industrial, tot llegint la premsa cada dia, va anar donant explicació a les paraules rebuscades que no entenia per poder explicar-les a la seva descendència. Segons ell, aquesta crisi, que comença amb les hipoteques subprime als E.U.A. i que ja amenaça el pobre home que ingressa la nòmina a la caixa d'estalvis de San Quirico de Safaja, el seu poble natal, és incomparable al Crack del 29. "Allò va ser un joc de nenes al pati de una escola de monges", diu.
L'explicació es tant bona que ja li han editat, i va sortir a la venda el 8 de gener amb el títol de "La crisis ninja y otros misterios de la economía actual". Pels que ja la noteu, la crisi, el podeu consultar per internet que aqui us deixo l'enllaç. Bon profit!!

5 comentaris:

  1. Realment, en el capitalisme, ens fan tant dificils els mecanismes burocratics que, si ja ens costa el fet d'entendre moltes coses, ja no et dic res del que suposaria intentar-ho canviar. Merda de sistema...

    ResponElimina
  2. Ja els hi va bé que no entenguem res a aquesta colla de titellaires. A veure quan comencem a tallar fils. Salut Marc!!

    ResponElimina
  3. Brutal el tall de l'entrevista. Avi entranyable, catxondo, savi i intel·ligent, i el presentador a l'alçada del moment.

    Respecte el sistema no sé si hi ha res a fer. Segurament, no putejar el que tens al costat. Els ninges ianquis estan una mica lluny.

    Pitus.

    ResponElimina
  4. Molt bo aquest tio... la veritat és que ens sembla que tot és molt complexe però la veritat és que també és una qüestió de llenguatge, i d'interès es clar... Gràcies per compartir-ho. En fi, suposo que has vist el meu advetiment i sé que seràs un dels pocs que em faràs cas, mira "the corporation" és un docu.
    T'estima,
    Laia

    ResponElimina
  5. Gràcies a tots pels comentaris, m'animen!!
    Pitus, dius que no hi ha res a fer però jo crec que sí. Trencar la roda consumista és una de les solucions. No et dic que deixis de consumir, dic de fer-ho responsablement. És ingenuo pensar que la cosa pot continuar així i esperar que es sol·lucioni sol. Si no si fa res puteges a molts. Si hi fas alguna cosa puteges els altres.
    Laia, ja tinc la mula treballant i quan estigui me'l miro i et dic el que. Gràcies a tu pe la recomanació.
    Salut!!

    ResponElimina